תאריך עדכון אחרון:
מהו תפוח ומדוע מומלץ לאכול אותו?
לאכילת תפוחים יש מגוון יתרונות בריאותיים, העשויים לסייע לשמירה על הבריאות שלכם לאורך זמן. תפוחים מלאים בחומרים מזינים, הכוללים סיבים תזונתיים, ויטמינים, מינרלים ונוגדי חימצון.
ערך תזונתי של תפוח ממוצע הוא: 95 קלוריות, 25 גר' פחמימות, 4.5 גר' סיבים, 9% מהערך היומי המומלץ של ויטמין C, ויטמין K, אשלגן ונחושת.
ויטמין C משמש כנוגד חימצון לנטרול תרכובות מזיקות המכונות רדיקלים חופשיים ומגן מפני מחלות.
תפוחים הם גם מקור טוב לנוגדי חימצון כגון: קוורצטין, חומצה קפאית ואפיקטכין.
נוגדי חימצון הם החומרים שמונעים כניסת וירוסים, נגיפים וחיידקים לגופינו.
תפוחים יתרונות בריאותיים, סגולות ומידע מקיף
תוכן עניינים:
7 יתרונות בריאותיים של תפוחים
1. מסייעים לבריאות הלב – מחקרים מראים שאכילת תפוחים קשורה להפחתת הסיכון של מצבים כרוניים בתחלואת הלב. בנוסף, נמצא כי צריכת כמויות גדולות של פירות, כולל תפוחים, היתה קשורה לסיכון נמוך יותר להתפתחות של שבץ מוחי. תפוחים גם מלאים בסיבים מסיסיים, המפחיתים את לחץ הדם ורמות הכולסטרול בדם, ששניהם גורמי סיכון משמעותים למחלות לב.
2. תורמים למניעת סרטן – תפוחים מכילים תרכובות העשויות לסייע במניעת היווצרות של סרטן, כגון: נוגדי חימצון ופלבנואידים. על פי סקירה של אחד מתוך 41 מחקרים בנושא, נמצא, כי צריכה גבוהה של תפוחים קשורה לירידה בסיכון לפתח סרטן ריאות. במחקר נוסף, נמצא, כי אכילת תפוחים קשורה לסיכון נמוך יותר להתפתחות סרטן המעי הגס.
3. תמיכה בירידה במשקל – בשל תכולת הסיבים הגבוהה שלהם, הוכח שהתפוחים מעודדים תחושת מלאות, מפחיתים את צריכת הקלוריות ומסייעים לירידה במשקל. לכן, מומלצת אכילת תפוחים להארכת תחושת השובע המסייעת לירידה במשקל ולשמירה על משקל גוף תקין.
4. אכילת תפוחים לחיזוק העצמות – מחקרים שנערכו בבני אדם מצאו, כי אכילת כמות גדולה של תפוחים, קשורה לעלייה בצפיפות המינרלית של העצם ובסיכון נמוך יותר לאוסטאופורוזיס ולבריחת סידן.
5. שיפור התפקוד של המוח – אכילת תפוחים עשויה לסייע בהפחתת לחץ חמצוני במח, במניעת עייפות ורידה נפשית הקשורה לגיל ובסימני הזדקנות. מיץ תפוחים עשוי לעזור בשימור האצטילכולין, מוליך עיצבי שיכול לרדת עם הגיל. רמות נמוכות של אצטילכולין קשורות למחלת האלצהיימר.
6. מפחיתים את הסיכון לאסטמה וסוכרת – צריכה מוגברת של תפוחים מסייעת לסיכון נמוך יותר של מקרי אסטמה. מחקר גדול שנערך בקרב יותר מ-68,000 נשים, מצא, כי אלה שאכלו הכי הרבה תפוחים היו בסיכון הנמוך ביותר להתפתחות אסטמה. קליפת התפוח מכילה קוורצטין פלבנואיד, המסייע בויסות מערכת החיסון ובהפחתת דלקת. אלו שתי דרכים בהן אכילת תפוחים מסייעת להתגברות על אסטמה ותגובות אלרגיות אחרות. בנוסף, אכילת תפוח אחד ביום יכולה להביא לסיכון נמוך יותר לפתח סוכרת מסוג 2, בהשוואה לאי אכילת תפוחים כלל. יתכן שהפוליפנולים שבתפוחים עוזרים במניעת נזק לרקמות בתאי בטא בלבלב. תאי הבטא מייצרים אינסולין ולעיתים הם נפגעים אצל אנשים עם סוכרת מסוג 2.
7. בעלי השפעות פרוביוטיות ומעודדים ייצור חיידקי מעי טובים – תפוחים מכילים פקטין, סוג של סיב תזונתי, בעל תכונות פרוביוטיות. משמעות הדבר היא, שאכילת תפוחים מסייעת ליצירת חיידקים טובים במעיים. מחקרים חדשים מראים, כי זו יכולה להיות הסיבה לכך שתפוחים מסייעים לירידה במשקל וכנגד התפתחות של סוכרת מסוג 2.
האם מומלץ לשלב תפוחים במסגרת דיאטה?
תפוח בינוני בקוטר של כ-7.6 ס"מ, שווה ל-1.5 כוסות פרי. בתזונה של 2,000 קלוריות – מומלצות שתי כוסות פרי מידי יום.
תפוחים עשירים בסיבים תזונתיים ומים, תכונות אשר גורמות תחושת שובע ומלאות לאורך זמן.
במחקר שנערך בנושא של ירידה במשקל נמצא, כי אנשים שאכלו תפוח לפני הארוחה, הרגישו מלאים יותר ואכלו פחות, מאשר אנשים שלא אכלו תפוח לפני הארוחה. בנוסף, אלו שהתחילו את הארוחה שלהם עם תפוח, אכלו בממוצע 200 קלוריות פחות מאלו שלא.
במחקר נוסף, שארך 10 שבועות, בקרב 50 נשים עם עודף משקל, המשתתפות שאכלו תפוחים, איבדו בממוצע 2 ק"ג ואכלו פחות קלוריות בסך הכל, בהשוואה לאלו שאכלו עוגיות שיבולת שועל עם כמות דומה של קלוריות וסיבים תזונתיים.
חוקרים חושבים שתפוחים גורמים לתחושת שובע מכיוון שהם צפופים באנרגיה ובכל זאת מספקים סיבים ונפח. בנוסף, תפוחים מכילים תרכובות טבעיות המסייעות לקדם הרזיה ושמירה על משקל גוף תקין לאורך זמן.
לסיכום, האם בריא לאכול תפוח?
תפוח הוא אחד הפירות הכי נגישים והכי נפוצים. הוא מופיע בכל עונות השנה וניתן לרכוש אותו בכל סופרמרקט או חנות ירקות ופירות. ידועה האימרה בנוגע לתפוחים: "אכול תפוח – ותן לרופא לנוח". אכילת תפוחים מסייעת רבות לשמירה על בריאות גופינו, שמירה על משקל תקין ובמניעת מחלות, אפילו קשות. לכן, מומלץ לשלב אכילה של לפחות תפוח אחד ביום, כדי לשמור על בריאות מיטבית ומשקל גוף תקין.
דיאט מאסטר – פלטפורמה מקוונת ובה מדריכים מקיפים בנושאי דיאטה ותזונה נכונה, מידע על מזון בריא וסגולותיו.
התכנים באתר דיאט מאסטר מבוססים על מקורות מידע מהימנים, כגון אתרי דיאטניות מובילות, קופות החולים ואתרים נוספים בתחום. חלק מהתכנים באתר עברו בקרה של דיאטניות ו/או נכתבו על ידי אנשי מקצוע.