דיאטה ים תיכונית – מהי ולמי כדאי לעשות אותה? 
הדיאטה הים תיכונית היא אחת מהדיאטות המומלצת ביותר על ידי רופאים ותזונאים רבים ברחבי העולם, משום שמלבד לירידה במשקל ושמירה על ההישג היא גורמת לשינוי גישה של ממש בקרב העושים אותה ומעבר לאורח חיים בריא בהרבה מזה שאפיין אותם טרם התחלת הדיאטה.
הרעיון המרכזי מאחורי הדיאטה היא אכילה של מאכלים בריאים ובעיקר פירות וירקות, דגנים, ומאכלים עשירים בחלבון. הדיאטה מאפשרת אכילה של מאכלים עם כמויות קטנות של בשר ומוצרי חלב, ואפילו מאפשרת שתיית יין אדום בכמות קטנה.
שינוי אורח החיים במסגרת דיאטה ים תיכונית בא לידי ביטוי בעשיית פעילות ספורטיבית מוגברת ובקיום ארוחות משותפות עם אנשים נוספים שעושים את הדיאטה. למידע
דיאטה ים תיכונית – האם אפשר להגיע לתוצאות טובות?
בכל הנוגע לירידה במשקל, תוצאות משמעותיות יוכל לראות מי שיתמיד למשך תקופה של חצי שנה לפחות ויקפיד על ביצוע פעילות גופנית באופן סדיר. הדיאטה היא דיאטה בריאה שפועלת בטווח זמן בינוני-ארוך ואינה מיועדת לירידה מהירה במשקל.
יתרונותיה של הדיאטה הים תיכונית
היתרון המרכזי של הדיאטה הוא בכך שהיא נחשבת לאחת הדיאטות הבריאות ביותר שאפשר לעשות. הדיאטה תורמת רבות לבריאות הלב ומפחיתה את הסיכוי למחלות לב מסוגים שונים. כמו כן הדיאטה מסייעת בהורדת לחץ דם וכולסטרול ומקטינה את הסיכוי למחלות ממאירות כמו סרטן ומחלות כרוניות נוספות כמו אלצהיימר ופרקינסון.
מספר עקרונות חשובים בדיאטה הים תיכונית
- אוכלים בעיקר מאכלים מהצומח
- החלפה של ממרח החמאה בממרח שמן זית
- שימוש בעשבים ותבלינים לתיבול המאכלים כתחליף למלח
- אכילה מופחתת של בשר אדום
- אכילה מרובה של מאכלי ים ודגים
- שמירה על אורח חיים בריא עשיית פעילות גופנית לפחות פעמיים בשבוע
מה מותר ומה אסור לאכול במסגרת דיאטה ים תיכונית
הדיאטה מנחה לאוכל בעיקר מאכלים מהצומח, קרי: פירות וירקות למיניהם, תפוחי אדמה, לחם העשוי מסיבים מלאים, שעועית, שמן זית, אגוזים וזרעים. מומלץ לאכול דגים ומאכלי ים בין פעמיים לשלוש בשבוע.
הדיאטה מתירה אכילה של המאכלים הבאים בכמויות קטנות: יוגורט, עוף, גבינות וביצים.
משקאות מומלצים: בעיקר מים עם אפשרות לכוס יין פעם בשבוע.
לקינוח: השתדלו להימנע ממאכלים מתוקים שאינם טבעיים ולהתרכז באכילת פירות.