תאריך עדכון אחרון:
זרעי השומר – הקדמה קצרה
אם תהיתם אי פעם מהו שומר ומהם זרעי שומר וכיצד הם מסייעים לבני האדם ולסביבה, במאמר זה תוכלו לקבל את כל התשובות לכך.
מקורם של זרעי השומר מהצומח, הישר מן הטבע – נגישים וזמינים לכולם. נהוג היה להשתמש בזרעי שומר כתבלין עוד מן התקופה העתיקה כאשר צמח השומר מוגדר כצמח מרפא שמועיל משמעותית למערכת העיכול של בני האדם ובעל החיים.
לזרעי השומר מגוון שימושים, החל מאכילתם ועד שימוש בהם כתרופת סבתא. הערך התזונתי של זרעי שומר גבוה למדי והזרעים נחשבים לבריאים ונחוצים לנו, בני האדם. למעשה, בזרעי שומר נוכל למצוא את מרבית הערכים התזונתיים להם אנו זקוקים כדי שמערכת העיכול תפעל כראוי על בסיס יומי.
יש בזרעי שומר המון סידן, סיבים תזונתיים ואשלגן. מי שישתה או יאכל את זרעי השומר מדי יום יוכל להנות מחילוף חומרים מהיר ובעיקר – לחוש בריא וחזק.
מבחינת קלוריות של שומר וזרעיו, ב-100 גרם זרעי שומר יש בסך הכל 350 קלוריות.
יתרה מכך, בזרעי שומר יש המון ויטמינים מקבוצה B, ויטמין C, ויטמין A וברזל. גם מגנזיום, זרחן, אבץ ונתרן יש בזרעים הנפלאים הללו.
אם שאלתם את עצמכם "האם בריא לאכול זרעי שומר?" התשובה לכך הינה חד משמעית: כן!
זה בריא ואף נחוץ. עם זאת, לא כולם מתחברים או אוהבים את טעמם ולכן מומלץ למהול אותם במים, בתה או לשלב עם תוספי מזון ומאכלים נוספים.
זרעי שומר – יתרונות בריאותיים ומידע מקיף
תוכן עניינים:
סגולות של זרעי שומר ויתרונות בריאותיים של הירק שומר
תחילה רצוי להפריד בין השומר לבין זרעי השומר. השומר הוא ירק בעל טעם 'אניסי' שלא כולם אוהבים. עם זאת, יש שאוכלים אותו בעיקר בשל הטעם הייחודי ולא בהכרח מתוך ההבנה כי מדובר במאכל חשוב למדי. השומר אינו זמין לאורך כל חודשי השנה ובדרך כלל לקראת חודש אפריל כבר לא תמצאו אותו בחנויות או בשווקים.
השומר נחשב לירק חשוב מכיוון שהוא יעיל בהורדת כולסטרול בדם. יש בשומר המון סיבים תזונתיים והוא יעיל לבעיות עיכול כמו כאבי בטן, עוויתות, מפיג תחושת נפיחות וגזים. אם לסכם זאת במשפט – השומר מצוין למי שסובל מבעיות עיכול ובעבור מי שמעוניין שמערכת העיכול שלו תתפקד כשורה.
בנוסף לזאת, השומר הוכח גם כירק בעל תכונות אנטי סרטניות וזאת מכיוון שיש בו כמות גבוהה של נוגדי חימצון שמגנים על גוף האדם מפני מזיקים שונים. אם הנכם סובלים מלחץ דם גבוה, כמות האשלגן שיש בשומר תוכל לסייע משמעותית ולסלק את הנתרן מגופכם במהלך הטלת שתן.
לסובלים מבעיות רפואיות חוזרות כמו שפעת או הצטננות, תתפלאו לגלות כי השומר מחזק את מערכת החיסון בשל העובדה כי יש בו כמות נכבדת של ויטמין C. קיים מגוון רחב של תרופות סבתא הכוללות את ירק השומר ובכל פעם מחדש זה מדהים לגלות כמה הירק מהותי לבריאותנו.
זרעי השומר לעומת זאת, מגיעים בצורה שונה לחלוטין – אלו ממש זרעים קטנטנים וירקרקים שסגולותיהם דומות לירק ונהוג להכין מהם תבשילים שונים, תרופות ומשקאות.
לזרעי השומר יתרונות בריאותיים רבים והם מסייעים במצבים בריאותיים שונים כגון סיוע לכאבי בטן, הפחתת גזים ותחושת נפיחות בטנית, מקלים על כאבי קיבה, מעבירים בחילות או שיהוקים, נהוג לטפל במחלת הקנדידה על ידי שתיית זרעי שומר, יעיל בעת קוליק (כאבי גזים) אצל תינוקות רכים ועוד. כמובן שחובה להתייעץ עם רופא לפני שנותנים זרעי שומר לתינוק.
סיבות לשתיית מים עם זרעי שומר
הסיבה המרכזית לשתיית מים עם זרעי שומר היא שמירה על הבריאות התקינה שלכם. אם הנכם סובלים מבעיות במערכת העיכול, חליטת זרעי שומר תהיה מעולה נגד גזים וכאבי בטן. למעשה, אם תתייעצו עם סבתא או אמא תגלו קרוב לוודאי כי חליטת זרעי שומר נגד גזים וכאבי בטן תהיה המלצתה הראשונה.
זו תרופת סבתא עתיקה וידועה שהוכיחה את עצמה כיעילה מזה שנים רבות. סיבה נוספת שיכולה להיות לכך היא במקרה של עצירות. כאשר אדם סובל מעצירות מתמשכת שאורכת מעל ליומיים, מומלץ לשתות מים או תה עם זרעי שומר להקלה בעצירות.
יתכן כי התגובה לא תהיה מיידית אך אחרי מספר כוסות מים עם זרעי שומר תרגישו נוח יותר ותבחינו כי אכן הזרעים מסייעים. הסגולות של זרעי שומר הן רבות מאוד כאשר יש שמשלבים את הזרעים בתפריט גם מבלי לסבול מבעיות עיכול. למשל, מי שמעוניין לרדת במשקל יופתע לגלות כי הקשר בין זרעי שומר ודיאטה הינו קשר ישיר.
איך להכין חליטת זרעי שומר?
מומלץ להרתיח מים בכוס ולהכניס את זרעי השומר אל הכוס באמצעות מסננת. לאחר דקה ניתן להוציא את המסננת עם הזרעים שנותרו ולשתות (ראו תמונה מצורפת).
כמה זרעי שומר כדאי לשים בכוס מים אחת?
הכמות המומלצת היא כפית אחת של זרעי שומר על כל כוס מים. כמובן שניתן לצרוך את זרעי השומר גם בצורה של אכילה, אך רבים יעדיפו את שתייתם.
האם חליטת זרעי שומר מרזה?
זוהי שאלת השאלות שנשאלת מפעם לפעם על ידי נשים וגברים המחפשים דרך לרזות. חליטת זרעי שומר אינה הסיבה המרכזית לירידה במשקל, אך היא בהחלט מסייעת לתהליך ההרזיה מכיוון שהיא מסדרת את תהליך חילוף החומרים ושומרת עליו מאוזן, סדיר ותקין. אין ספק כי יציאות סדירות יסייעו לכם לרזות ולהשיל ממשקלכם את מה שמיותר. כמו כן, זרעי השומר מלאים בסיבים תזונתיים כך שהם מאד מומלצים להרזיה ולשילוב בדיאטה שלכם.
זרעי שומר והקשר לנשים בהיריון
נשים בהריון ישמחו וודאי לשמוע כי זרעי שומר יעילים להקלה בצרבת. במהלך ההריון, בעיקר בתקופה של הטרימסטר השני מעידות נשים רבות על תחושת צרבת מעיקה ומציקה.
זרעי שומר להקלה בצרבת יוכלו לעזור משמעותית. בנוסף לזאת, זרעי שומר בהריון מותרים ואינם מזיקים, הם יכולים לסייע לנשים בהיריון אשר סובלות מעצירות (תופעה מוכרת וידועה שחלה על כ-50% מן הנשים בהיריון, בדרך כלל בתחילת החודש החמישי להיריון והלאה).
לאחר הלידה, יהיה מקום משמעותי לזרעי השומר בחייכן בשנית מכיוון שנשים רבות מעידות כי זרעי השומר הועילו בצורה משמעותית לתינוקם שסבל מקוליק / גזים. אם אינך מעוניינת לאפשר לתינוק לשתות מים עם זרעי שומר תוכלי להעביר לו את זרעי השומר בהנקה.
כאשר אם מניקה שותה מים עם זרעי שומר, יש סיכוי גדול כי השפעתם תעבור גם אל התינוק היונק. סיבה חשובה נוספת שנשים שותות זרעי שומר מהול במים לאחר לידה היא מתוך ההבנה כי זרעי שומר מגבירים את ייצור החלב.
כך שאם הנך מעוניינת להגביר את כמות החלב בגופך רצוי שתשלבי זרעי שומר עם מאכלים נוספים. נשים רבות משלבות זרעי שומר בתפריט שלהן במהלך ההיריון ומספרות כי זה הקל עליהן במהלך חודשי ההיריון שנחשבים ללא פשוטים בין כה וכה.
11 יתרונות עיקריים של זרעי שומר והירק שומר
כפי שוודאי הבחנתם עד כה, זרעי השומר והירק עצמו בעלי יתרונות בריאותיים רבים. לסיכום, רצוי שנעשה סדר ונגדיר בצורה ברורה כיצד זרעי השומר יוכל להקל עליכם ולהועיל לכם ובאילו מצבים.
באמצעות אכילה או שילוב בתפריט זרעי שומר ניתן להפיג גזים ונפיחות בבטן, ניתן להקל על כאבי בטן מתמשכים, להעניק תחושה של "שחרור" ולהפיג "כבדות" שמורגשת לאחר אכילה, ניתן לסייע בשחרור גזים אצל תינוקות, להמריץ את ייצור החלב אצל אם מניקה, להקל על כאבי קיבה, להעלים שיהוקים, להקל על בחילות, להוריד את לחץ הדם, לשחרר ליחה בעת שיעול מתמשך ואף לעזור למי שסובל מקנדידה.
דיאט מאסטר – פלטפורמה מקוונת ובה מדריכים מקיפים בנושאי דיאטה ותזונה נכונה, מידע על מזון בריא וסגולותיו.
התכנים באתר דיאט מאסטר מבוססים על מקורות מידע מהימנים, כגון אתרי דיאטניות מובילות, קופות החולים ואתרים נוספים בתחום. חלק מהתכנים באתר עברו בקרה של דיאטניות ו/או נכתבו על ידי אנשי מקצוע.