תאריך עדכון אחרון:
מהי דיאטת 21 הימים?
דיאטת 21 הימים החלה את דרכה בעקבות מחקר של ד"ר אסים מלהוטרה, קרדיולוג העוסק בבעיית ההשמנה ובמאי סרטי תעודה בשם דונל אוניל. השניים הגיעו לאיטליה, לכפר קטן בשם 'פיופי' והופתעו לגלות כי גרים שם האנשים המבוגרים ביותר בעולם.
אנשים אלו אינם סובלים ממחלות נפוצות כמו סכרת, מחלות לב וגם לא נוטים להשמנת יתר. לאחר גילוי מידע זה החלו השניים לחקור והגיעו לתוצאות מפתיעות שהובילו להמצאת הדיאטה שאורכת 21 ימים.
למעשה, דיאטת 21 הימים שונה משאר הדיאטות הקיימות כיום בעיקר בשל העובדה שהיא לא רק תפריט עשיר של מזונות או הכוונה למה מותר ומה אסור לאכול אלא ממש תהליך הדרכתי לחיים – על מנת לאפשר לכולם, ולא רק לתושבי 'פיופי', לחיות חיים בריאים וארוכים. המשיכו לקרוא…
תוכן עניינים:
איך פועלת דיאטת 21 יום?
דיאטת 21 הימים מכונה גם "דיאטת פיופי" על שם הכפר האיטלקי ממנו הביאו החוקרים את המסקנות ואת רזי הדיאטה.
דיאטה זו נחשבת לאחת הפופולריות בעולם, כאשר תוצאותיה כמעט חד משמעיות בכך שכל מי שמתנסה בה ופועל לפי המתכונים והדרישות שלה – מצליח לרזות היטב. חשוב לציין כי דיאטה זו מזכירה במקצת את 'דיאטת אטקינס', מכיוון ששתיהן ממליצות על פרק זמן מסוים שעליו צריך להקפיד.
דיאטת 21 הימים מצריכה מכם להימנע מאכילת פחמימות, חלבונים ושומנים. למעשה, אוניל ומלהוטרה יצרו מבחר מתכונים שמתאימים לאורח החיים ולחיך המערבי – מודרני. מתכונים אלו כוללים הרבה ירקות, פירות, אוכל שלא עבר עיבוד תעשייתי, זיתים ודגים והאמינו או לא – גם שתיית יין.
בשונה מדיאטות אחרות שקיימות כיום, דיאטת 21 הימים מאפשרת לשלב אוכל שומני רווי. לדברי החוקרים, ניתן לאכול מאכלים אלו ולשלב אותם בתזונה היום יומית שלנו מבלי לחשוש ממחלות.
למשל, דיאטת 21 הימים כוללת מתכונים שונים עם הרבה שמן זית ועל כך נשמעה לא מעט ביקורת מהסביבה. עם זאת, לא ניתן להתווכח עם התוצאות – הנראות כבר לאחר 21 ימי הדיאטה.
אחת הנקודות המעניינות ביותר בדיאטת 21 הימים זהו הצום. אחד התנאים להצלחתה של הדיאטה הוא צום שנועד לתרום להצלחתה וכמובן גם לבריאות האדם.
יש שמתארים את הדיאטה הזו כדיאטת 21 יום לניקוי רעלים מכיוון שלאורך ימי הצום הגוף מתנקה בדרכים טבעיות מכל הרעל שיש בו.
במסגרת דיאטת 21 הימים תוכלו לאכול מגוון רחב של מאכלים ולהנות מתפריטים עשירים אך במקביל – יש לקחת בחשבון כי זו לא דיאטה קלילה מכיוון שלא כולם רגילים לאורח חיים שכזה ולוקח זמן להתרגל אליו.
שאלת השאלות שמסקרנת את האנשים היא האם דיאטת 21 הימים באמת עובדת? והתשובה לכך היא חד משמעית כן: אם תקפידו על תנאיה, אין ספק כי תצליחו לרזות.
דיאטה זו ידועה גם כדיאטה מהירה משום שהיא מתבססת על פרק זמן של 21 ימים בלבד. ההמלצה היא להמשיך ולשמור על אורח החיים של דיאטה זו גם בהמשך ולא להתבסס רק על דיאטה מהירה תוך 21 יום אך התוצאות אכן יראו כבר בסיום פרק הזמן הזה.
לדיאטת 21 הימים יש מספר עקרונות שחשוב להקפיד עליהם: ראשית, אל תסטו מן התפריט ואל תשלבו חטיפים ונשנושים לאורך היום.
על מנת לחוש תחושת שובע, רצוי לבחור בשומן, חלבון או סיבים וחשוב מאוד להימנע מאכילות פחמימות משום שהן גורמות לרעב חוזר ומעלות את התיאבון.
דיאטה זו בשונה מאחרות לא מצריכה מכם לספור קלוריות משום שהגוף צורך אותן באופן שונה וממקורות שונים.
דיאטת 21 הימים מבהירה – אין לחשוש מצריכת שומן משום שהוא מאפשר לנו לקבל את הכולסטרול "הטוב" שאנו זקוקים לו.
כמה ק"ג אפשר להוריד במסגרת דיאטת 21 הימים?
לא ניתן לקבוע במדויק כמה ק"ג אפשר להוריד במסגרת דיאטת 21 הימים משום שכל אדם יתחיל מנקודה שונה וכך גם לגבי סוף התהליך.
באופן כללי ניתן לומר שבגבול העליון אפשר לרזות עד 10 קילוגרמים, אך כל מקרה הוא לגופו. יש לקחת בחשבון כי הסיכויים לרזות היטב תלויים בעיקר בכם ובמשמעת העצמית שלכם.
אם תקפידו על הדיאטה ותפעלו לפי הנחיותיה, אין סיבה שלא תבחינו בהרזיה משמעותית לאחר כ-21 ימים.
מתכונים מומלצים לדיאטת 21 הימים
לפניכם מתכונים אשר מומלץ שלב בתפריט לדיאטת 21 הימים.
פנקייקים מקוקוס:
150 גרם קמס קוקוס לאחר ניפוי, הוסיפו חצי כפית אבקת אפייה בכדי שהפנקייקים "יתרוממו" מעט. הוסיפו 4 ביצים, כפית אחת של קינמון, חצי כפית תמצית וניל וטגנו את הבלילה במחבת ששומנה על שמן קוקוס לטיגון.
לרוטב: 4 כפות יוגורט טבעי 0 או 1.5 אחוז. 80 גרם פירות יער, 30 גרם אגוזי פקאן.
אופן ההכנה: ערבבו את כל חומרי הפניקייק יחדיו בקערה נפרדת וכשתתקבל בלילה אחידה, נטולת גושי קמח, העבירו באמצעות כף אל המחבת לטיגון. כאשר הפנקייק מתאחד ומתחיל להציג על גביו בועות קטנות, הפכו אותו בזהירות וטגנו מצידו השני למשך שתי דקות. את היוגורט מומלץ למזוג מעל לפנקייקים המוכנים.
פריטטת ירקות:
מרכיבים לפריטטה:
9 ביצים, 100 מ"ל שמנת מתוקה, כפית אורגנו, קורט מלח, מעט אגוז מוסקט, פלפל שחור טרי טחון, 10 גרם חמאה, 2 כפות שמן זית כתית, בצל סגול פרוס דק, 50 גרם עלי קייל מפוררים, 100 גרם גבינה פטה מגורדת, 150 גרם פטריות (רצוי שמפניון).
אופן ההכנה:
יש לשבור את הביצים ולטרוף קלות. לאחר מכן הוסיפו את השמנת המתוקה ושאר המצרכים של הפריטטה וטרפו יחדיו.
הניחו את הקערה בצד למספר דקות. במקביל, יש לחמם מחבת בינונית עם החמאה ולחכות שהיא נמסה. יש להוסיף את הבצל, לטגן אותו מעט ולהוסיף את הפטריות.
לאחר כמספר דקות הוסיפו את הקייל והברוקולי ובשלו יחד למשך חמש דקות. לאחר מכן, יש להוסיף את קערת הביצים, לערבב את הבלילה סביב הירקות ולמלא את חללי המחבת הריקים. לאחר מספק דקות יש להוסיף את הגבינה ולבשל עוד שלוש דקות.
דיאט מאסטר – פלטפורמה מקוונת ובה מדריכים מקיפים בנושאי דיאטה ותזונה נכונה, מידע על מזון בריא וסגולותיו.
התכנים באתר דיאט מאסטר מבוססים על מקורות מידע מהימנים, כגון אתרי דיאטניות מובילות, קופות החולים ואתרים נוספים בתחום. חלק מהתכנים באתר עברו בקרה של דיאטניות ו/או נכתבו על ידי אנשי מקצוע.