מהי אבן שמוט?
אבן שמוט הינה אבן אפיה לבנה העשויה מחומר חסין אש ועיקר שימושה הינו באפיית לחם ופיצה. האבן עשויה מחומרים קרמיים המאופיינים ביכולת שלהם להתלהט על לטמפרטורות גבוהות מאוד. השימוש באבן נפוץ ביותר בפיצריות ובמאפיות בשל האיכות הייחודית המתקבלת באפייה בעזרתה. בעבר אבן זו ציפתה טאבונים ותנורים גדולים, אולם כיום נמכרות גרסאות ביתיות אשר ניתן לרכוש בחנויות מתמחות בכל רכבי הארץ, ובכך לשדרג את רמת וסגנון האפייה שלנו.
אז אילו יתרונות יש לשימוש באבן שמוט?
- קריספיות: היות והאבן יכולה להתחמם לטמפרטורות גבוהות מאוד, הרבה מעבר לטמפרטורות האפשריות בתנור סטנדרטי, היא מסייעת ביצירת מרקם קריספי מיוחד- פיצות, פיתות, לחם וכדומה זקוקים לטמפרטורות גבוהות אלה בכדי להגיע למרקם זה.
- מהירות האפייה: בשל הטמפרטורות הגבוהות אליהן מגיעה האבן, האפייה בעזרתה קצרה משמעותית מהאפייה בלעדיה, והדבר נוח ביותר לאלו מאתנו שאינם סבלניים ולא יכולים לחכות כבר לאכול מהפיצה.
- באבן שמוט ניתן להשתמש במגוון דרכים: אבני שמוט מגיעים בגדלים שונים, אולם את כלל האבנים ניתן להעביר מהטאבון בגינה, לתנור הביתי או למדורה, ובכך להשיג את המרקמים הרצויים בכל מצב ובכל אירוע.
- ניקוי האבן: ניקוי האבן פשוט וקל, ואינו גוזל זמן רב. לאחר השימוש באבן, ולאחר שהתקררה לחלוטין, ניתן לשטוף אותה במים. מומלץ לא לשטוף את האבן עם חומרי ניקוי כלל, או עם ספוגית או מברשת. במידה ונראים סימנים על האבן, מדובר במינרלים המרכיבים את האבן ומשנים את צבעם בזמן האפייה, אולם אין בהם בכדי להפריע לפעולת האבן.
- עמידות האבן: האבן סינטטית לחלוטין ועשויה מחומרים קרמיים ומינרלים, אשר מקנים לה את היכולת לעמוד בטמפרטורות גבוהות מאוד, ולכן האבן נשמרת במצב טוב לאורך זמן ולרוב לא יהיה צורך להחליפה, גם אם תדירות השימוש בה גבוהה מאוד.
- חיסכון במקום ובכסף: אבן שמוט מחקה את פעולת הטאבון הקלאסי, ובעצם חוסכת לכם את המקום הדרש לבניית טאבון שכזה וכן את ההוצאה הכרוכה בכך. בנוסף, כאשר עושים שימוש באבן שמוט ניתן לאפות פיתות ופיצות נהדרות בבית, במקום לרוץ לקנות אותן במקום אחר.
- אפייה מקצועית: אבן השמוט תסייע לכם להפוך כל אפיית פיצה פשוטה לחגיגה אמתית, ותיתן לפיצה מרקם וטעם נהדרים ומיוחדים, אשר ניתן להשיג לרוב רק בפיצריות בודדות המתמחות בסגנון אפייה זה. בעזרת האבן ניתן להשיג טעמים מיוחדים.
חווית האפייה שלכם יכולה להשתכלל לכדי שלמות
כאשר אנו ניגשים לאפייה, תמיד נרצה להגיע בסופו של דבר לתוצר הטוב ביותר, זה שיהפוך את כל החוויה למיוחדת וטעימה בצורה יוצאת דופן, וכשאופים פיצות, פיתות ועוד, הדרך הטובה ביותר היא בשימוש באבן שמוט.