תאריך עדכון אחרון:
מהו ג'ינג'ר ומהו שמו העברי?
הג'ינג'ר הוא צמח רב שנתי המכונה בעברית גם זנגביל. לצמח עלים וגבעולים ארוכים והוא פורח באופן די פראי ברחבי העולם. הקנה של שורש הג'ינג'ר בעל טעם מיוחד וממנו נהוג להכין מגוון מוצרים אך גם נהוג להשתמש בו בצורתו הטבעית.
בתחום המזון ניתן למצוא אותו בצורה די מובהקת במאכלים רבים מהמטבח ההודי. ההודים משתמשים בו כמעט בכל מאכל, אך הוא נפוץ גם במטבח האסייתי והמזרחי.
השימוש בג'ינג'ר נפוץ גם ברפואה, במיוחד הרפואה האלטרנטיבית. נהוג להשתמש בו כצמח מרפא בעל סגולות רפואיות, למשל לטיפול בבעיות במערכת העיכול. חכמים סינים נהגו להפיץ את שורש הזנגביל וטענו כי באמצעותו ניתן לטפל ולרפא כאבי בטן, בחילות ועוד. הרפואה המערבית גם היא לא מתעלמת מהצמח לחלוטין וניתן לראות כיצד משלבים אותו בתרופות שונות כמו תרופות לטיפול בכיב קיבה, בעיות פרקים ועוד.
ג'ינג'ר (זנגביל) – יתרונות בריאותיים ומידע מקיף
תוכן עניינים:
תרופת סבתא יעילה המשתלבת בתזונה
יש לא מעט יתרונות בריאותיים לג'ינג'ר ולמעשה, רוב הסבתות ימליצו להשתמש בו אם אתם סובלים מצרבת, שיעול, בחילות, כאבי בטן, שלשולים ועוד. הסגולות של צמח הזנגביל אכן רבות ולכן הוא נמכר ונפוץ בצורות שונות בבתי המרקחת, חנויות הטבע וגם ניתן לגדל אותו באופן פרטי בבית שלכם.
טעמו של ג'ינג'ר אינו מר ויש הטוענים כי הוא די טעים אך החשיבות היא דווקא על העובדה כי הוא מאוד – מאוד בריא. מבחינה ויזואלית, הצמח נראה כמו שורש עצי והוא ניתן לשימוש במצבו היבש, המקולף, באבקה, בשמן ובמיצוי. הוא מעט חריף בטעמו אך תוכלו לשלב אותו במגוון מאכלים ובכך להתאימו לטעמכם האישי.
הג'ינג'ר במזון שלנו – ערכים תזונתיים, קלוריות ועוד
עדיין לא בטוחים האם ג'ינג'ר בריא לאכילה? התשובה בקצרה היא: כן, הוא בריא ונחוץ לכולנו. גם אם אתם נמצאים בתהליך דיאטטי, אין לחשוש מצריכת ג'ינג'ר אלא להפך.
האם מומלץ לשלב ג'ינג'ר בדיאטה? התשובה תלויה בכם ובטעם האישי שלכם. מבחינת ערכים תזונתיים, הוא יכול לתרום ולסייע לכל תהליך דיאטה, אך לא כולם מתחברים לטעם הייחודי שלו.
כמה קלוריות מכיל ג'ינג'ר? ב-100 גרם יש כ-80 קלוריות.
מה עוד יש במאה גרם של שורש זנגביל?
1.82 גרם חלבונים
17.77 גרם פחמימות
1.7 סוכרים
אין כולסטרול כלל
13 מ"ג נתרן
78 גרם מים
כמות נכבדת של ויטמין B11
0.119 חומצת שומן אומגה 9
0.12 חומצה לינולאית אומגה 6
415 מ"ג אשלגן
0.34 מ"ג אבץ
34 מ"ג זרחן
43 מ"ג מגנזיום
0.6 מ"ג ברזל
16 מ"ג סידן
הידעת? ישנם גורמים רפואיים מתחום התזונה הממליצים על שתיית כוס מים עם ג'ינג'ר, דבש ולימון לירידה במשקל. למעשה, ישנם מתכונים שונים שניתן לשלב בהם ג'ינג'ר והם מועילים לתהליך הירידה במשקל. כלומר, הכל תלוי איך תשלבו את הג'ינג'ר בתזונה שלכם – אם תעשו זאת בצורה נכונה אין סיבה שהג'ינג'ר יפגע בדיאטה אלא להפך, רק יהפוך את תזונתכם לבריאה ומזינה יותר.
9 יתרונות בריאותיים של שורש זנגביל / ג'ינג'ר
- ג'ינג'ר נגד שיעול – אם אתם סובלים מהתקררות או צינון הכולל גם שיעול, ג'ינג'ר יוכל להועיל לכם באופן חד משמעי. כל אחד יכול להכין תרופת סבתא זו, המכונה תרופת ג'ינג'ר. צריך לפרוס את שורש הג'ינג'ר יחד עם לימון, רצוי להכניס לצנצנת או כוס מזכוכית ולשפוך מעל מספר כפות דבש. רצוי לסגור את הכוס או הצנצנת, לנער היטב עד לקבלת מרקם סמיך. הכינו לעצמכם כוס תה ואליה הוסיפו מספר כפות מתוך הצנצנת, תרופת סבתא זו הוכיחה עצמה לא פעם כיעילה במצבים של שיעול.
- ג'ינג'ר נגד בחילות – אחד מן היתרונות שלו זו העובדה כי הוא יכול להפחית תחושה של בחילה. אם אתם נמצאים בנסיעה וחשים בבחילה, מומלץ להריח את שורש הג'ינג'ר. הוא עשוי להרגיע גם התכווצויות בטן ומאוד מומלץ לאנשים שיש להם מחלות מורכבות יותר המביאות עמן תחושת בחילה מתמדת. למשל, מי שעובר טיפולים כימותרפיים ועקב כך סובלים מתופעת לוואי של בחילות. אם תהיתם האם מותר לאכול ג'ינג'ר בהריון אז התשובה היא כן והוא יכול מאוד לעזור לנשים בהיריון הסובלות מבחילות בחודשי ההיריון הראשונים.
- ג'ינג'ר מסייע לטיפול בדלקות – הצמח נחשב לצמח מרפא הנלחם בדלקות שונות ובזיהומים. הוא מסייע לטיפול בדלקות כמו דלקת גרון או דרכי השתן ורצוי להשתמש בו אפילו לפני שהדלקת מתפתחת. כלומר, להקדים תרופה למכה. אם אתם מרגישים התקררות וחושבים כי המצב עשוי להחמיר, הכינו לעצמכם תמצית מצמח הג'ינג'ר ותופתעו לגלות כי הוא מעולה לטיפול בדלקות למיניהן.
- ג'ינג'ר נגד ליחה או צינון – גם אם אתם סובלים מליחה עקב עישון מוגבר או מכל סיבה שהיא לא בהכרח צינון חשוב שתדעו כי הג'ינג'ר יכול לסייע לכם. הג'ינג'ר מקל על מצב של צינון ועל כמויות הליחה שמטרידות ומפריעות לנו.
- ג'ינג'ר נגד צרבת – כפי שציינו קודם, הצמח הוא צמח שמחזק את מערכת העיכול ותומך בה. אם אתם סובלים מצרבות, יתכן והג'ינג'ר יתאים לכם ויוכל לעזור משום שזהו צמח עם טמפרטורה חמימה שיכול להרגיע את התחושה שנגרמת עקב צרבות.
- הג'ינג'ר יכול לעצור נשירת שיער – עשוי לסייע במניעת נשירת שיער וניתן לראות כי גם משלבים צמח זה במסכות שיער ובכל מיני תכשירים קוסמטיים מכיוון שיש לו אפשרות לעצור את תופעת הנשירה. יתרה מכך, מומלץ להשתמש בו לאחר לידה, כשנשים רבות סובלות מנשירת שיער מוגברת.
- הג'ינג'ר מסייע להפחתת כאבי שרירים – מחקרים מראים כי אם צורכים מנה יומית של ג'ינג'ר ניתן להרגיע את כאבי השרירים שנגרמים מסיבות שונות, לרוב מסיבה של פעילות גופנית מרובה. ישנם תוספי תזונה שמיועדים לספורטאים ובהם יש כמות מסוימת של הצמח על מנת להפחית את כאבי השרירים.
- ג'ינג'ר מסייע למערכת העיכול ומפחית גזים – אם אתם סובלים מעצירויות או גזים, הג'ינג'ר ללא ספק יכול לתרום לכם. יש בו אנזים שמסייע לגוף שלנו לפרק חלבון ולכן אם אתם מרגישים נפיחות או סובלים מגזים לאורך זמן, הוספה שלו לתזונה היומית שלכם יכולה להיות פתרון טבעי מצוין. ההמלצה היא לצרוך ג'ינג'ר בצורה של שתייה – למשל, לאחר ארוחה תוכלו לשתות תה עם ג'ינג'ר ובכך להקל על תחושת הנפיחות שמגיעה לאחר ארוחה.
- ג'ינג'ר לירידה במשקל – שילובו בדיאטה יכול לסייע בירידה במשקל. יש לג'ינג'ר טעם מיוחד ואפשר באמצעותו להוסיף טעם למאכלים דלי קלוריות. זנגביל אינו משמין ועשוי להיטיב עם מי שסובל מכולסטרול גבוה או מחלות לב וכלי דם. יתרה מכך, יש הטוענים כי אכילת ג'ינג'ר מגבירה את תחושת השובע.
לסיכום, מדובר בצמח טבעי רב סגולות שיכול לסייע לכם מבחינה בריאותית ותזונתית בדרכים שונות. צריכתו איננה מסובכת, הוא זמין ונפוץ במגוון מקומות ובתי עסק ולעיתים גם תוכלו לגדל אותו באופן עצמאי.
ג'ינג'ר יכול לעזור למי שסובל מבעיות כמו צרבת, כאבי בטן, שלשולים, עצירויות, בחילות ואף יכול להוריד את רמות הכולסטרול.
ניתן לאכול ג'ינג'ר על בסיס יום יומי והוא משתלב היטב כתבלין או תוסף למזונות ומאכלים רבים. כמות הג'ינג'ר היומית המומלצת לצריכה משתנה מאדם לאדם ורצוי להתייעץ עם תזונאי או דיאטנית מקצועית אם ברצונכם לשלב אותו בתפריט שלכם באופן נכון.
דיאט מאסטר – פלטפורמה מקוונת ובה מדריכים מקיפים בנושאי דיאטה ותזונה נכונה, מידע על מזון בריא וסגולותיו.
התכנים באתר דיאט מאסטר מבוססים על מקורות מידע מהימנים, כגון אתרי דיאטניות מובילות, קופות החולים ואתרים נוספים בתחום. חלק מהתכנים באתר עברו בקרה של דיאטניות ו/או נכתבו על ידי אנשי מקצוע.