בשנים האחרונות עולה השימוש בתוספי תזונה מסוגים שונים זאת בשל הרצון לאזן את הגוף, לחדש את מאגרי האנרגיה ולהילחם בתופעות לוואי מסוגים שונים הגורמים להתפתחות של מחלות, דלקות וקושי לתפקד בצורה נורמטיבית.
מסתבר שצריכה מוגברת של אותם תוספי תזונה ללא פיקוח ובנטילה כמות שאינה מדוייקת, עלולה להוביל לעודף מרכיבים מסוימים בגוף שעלולים גם הם לגרום לתופעות לוואי שונות. התופעות משתנות בין אדם לאדם וזו הסיבה שתמיד מומלץ להתייעץ עם מישהו שמבין טרם אתם בוחרים את התוסף הנכון והמדויק ביותר עבורכם. בנוסף, אנשים רבים בוחרים לצרוך את אותם תוספי תזונה במטרה למנוע חוסר של מינרלים וויטמינים בגוף, אך יש חומרים שאם הגוף יקבל מהם יותר ממה שהוא צריך, הוא עלול להגיב לכך שלא בחיוב.
אחד מתוספי המזון הנצרכים ביותר היא אצה כחולה ירוקה הגדלה בתנאים סופר מוקפדים באגמים מתוקים. היא מכילה הרכב תזונתי עשיר הכולל בין השאר חומצות אמינו, חלבונים, מינרלים, ויטמינים, אנזימים, נוגדי חמצון המסייעים לחידוש האנרגיה בגוף, מחזקים את פעילותה של המערכת החיסונית ויעילים במניעת תופעות לוואי שונות מהם האדם החי בעולם המערבי סובל.
השאלה היא האם צריכה קבועה של אצה כחולה ירוקה כחלק בלתי נפרד מהתפריט התזונתי היומי שלנו עלולה להוביל לתופעות לוואי? והנה התשובה: במהלך השנים גופנו נחשף לרעלים ולפסולת המצטברים בו כתוצאה מחשיפה לזיהום אוויר, סיגריות, אלכוהול, מזון מתועש, חומרי ניקוי ועוד. אחד מהתפקידים העיקריים של הכבד הוא לבצע ניקוי של רעלים באופן טבעי. בשלב מסוים הכבד מתקשה לתפקד ולכן צריכה של מזונות עשירים בכלורופיל ממש כמו האצה הכחולה ירוקה מסייעת לאותו תהליך ניקוי.
לעתים תהליך הניקוי אותו הגוף עובר בסוג של ׳אילוץ׳ יכול לגרום לתופעות לוואי שונות כמו בחילה, כאבי בטן או כאבי ראש זאת משום שהגוף עובד-פועל בצורה מסוימת שאיננה רגיל אליה. תופעות אלו אמורות לחלוף תוך מספר ימים וכך אנו יכולים להנות מגוף מאוזן, נקי שמתפקד בצורה טובה יותר. הגוף שלנו הוא כמו מכונה ולכן כשהוא לא רגיל לקבל משהו, הוא עלול להגיב בצורה מסוימת אך בתום תהליך הניקוי תופעות הלוואי חולפות. כחלק מצריכה של אצה כחולה ירוקה, מומלץ מאוד לשתות הרבה מים ולתת לגוף להתרגל בהדרגה.
דבר זה נכון לגבי תוספי תזונה רבים כמו ספירולינה, שדומה במהותה לאצה הכחולה ירוקה, וכן מזונות על אחרים – צריך לזכור כי שמירה על גיוון ותמהיל מאוזן בין אבות המזון היא הגישה הנכונה ביותר לטווח הארוך.