טראנד התזונה והאוכל הבריא תופס תאוצה, יותר ויותר אנשים מוצאים עצמם משנים את תפריט היום-יום שלהם ועוברים לאוכל בריא יותר. איך עושים את המעבר לאוכל בריא? איך שורדים את תקופת החגים כאשר אוכלים בריא? זאת ועוד בהמשך.
מהו אוכל בריא?
מאכלים בריאים הם אותם מאכלים שבמחקרים נמצא קשר בינם לבין מניעת סרטן, דמירה והגנה על רקמות הגוף והספקה של ויטמינים ושל מינרלים החיוניים לגופנו. בנוסף, אכול בריא הוא אוכל שאמור לחזק את הגוף שלנו ולהעשיר אותו בערכים תזונתיים.
איך עוברים לתפריט בריא יותר?
המעבר לתפריט בריא יותר הוא החלק הקל ביותר בתהליך, החלק הקשה הוא לשמר את אורח החיים החדש לאורך זמן רב ולטווח ארוך. לכן, חשוב שאלו העושים את המעבר לתפריט בריא לא יעשו זאת ביום אחד אלא לאט לאט, כל שלב בזמן שלו.
על מנת שהמעבר יצליח חשוב להבין כי לא מדובר בשינוי כל אורח החיים, זה שעוברים לתפריט בריא יותר זה לא אומר שעכשיו כל החיים משתנים. המעבר לתפריט בריא צריך להיות עם מחשבה ומטרה. צריך להבין את הסיבה האמיתית שבזכותה מבצעים את המעבר. בהרבה מקרים מעבר לזונה בריאה יותר מלווה בספורט וחשיבה חיובית הבאים יחד עם כל התהליך.
איך עוברים את תקופת החגים עם תזונה בריאה?
אחד הדברים שהכי "מפחידים" אנשים במעבר לאוכל בריא הוא תקופת החגים. מיד עולות מחשבות כמו, מה אני אוכל בחגים? או אני שובר תזונה בחגים וכדומה. אז זהו, תקופת החגים היא תקופה שמחה גם לאותם אנשים השומרים על תזונה בריאה. זה שתקופת החגים בפתח, זה לא אומר שלא יהיה מה לאכול. ישנם הרבה מאכלים שאכן ניתן לאכול בתקופת החגים ועדיין לשמור על תזונה בריאה.
חג החנוכה הוא חג הסופגניות, הלביבות והמאכלים המטוגנים אבל זה לא אומר שחייבים לאכול מטוגן! היום יש סופגניות או לביבות מדהימות בטעמים שמכינים אותן בתנור. סופגניות אפויות הרבה יותר בריאות מסופגניות מטוגנות.
חג הפורים, המאופיין בעיקר באוזני המן ומאכלים מתוקים גם הוא מלא במתכונים לפורים שהבסיס שלהם הוא בסיס בריא יותר כגון עוגות ללא סוכר, שימוש בתחליפי סוכר, מאכלים עם פחות מלח וכדומה.
חגים כגון פסח, שבועות וכדומה גם הם סובלים מהסטיגמה שלא ניתן לעבור אותם ולשמור על תזונה בריאה בפועל, ההפיך הוא הנכון. על מנת לשמור על תזונה בריאה בחגים ניתן לאכול מה שרוצים פשוט בכמות קטנה יותר.
לסיכום
כל אחד יכול לשמור על תזונה בריאה השינוי הוא בעיקר בראש ובהבנה. לאחר ההחלטה כל מה שנותר לעשות הוא לבצע. השינוי נראה גדול ומרתיע אך בפועל "השד לא כזה נורא". שיפור בתפריט הזתונה שלנו יכול לעזור בצורה משמעותית, לצמצם עייפות, חיזוק העצמות ופשוט לתרום במגוון אופנים.
בהצלחה